Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginEiland-hoppen naar Sumba
Spijkerpoepen! PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
dinsdag, 03 maart 2009 21:26

Nou julie creativiteit heeft ons wel bezig gehouden in kindertehuis Hammu Pangia! We hadden nog maar net het pannenkoeken bakken en de kinderbruiloft achter de rug, of de volgende opdrachten stroomden al binnen www.jeroenenhelmi.nl/index.php/foto-opdrachten: een kinderfeestje organiseren, een taart bakken en op zoek naar een neergestort vliegtuig en een traditionel begrafenis fotograveren op Sumba. We dachten dat we met het zelf maken en het spelen van een Bingo-spel (goede oefening voor het tellen in het Engels en voor ons in het Indonesisch) onze creativiteitslimiet al bereikt hadden, maar dit ging nog even een tandje verder. De kinderen hebben ervan genoten hoor, en wij ook!

Terwijl Jeroen met de jongens zaterdagmiddag een potje ging voetballen op het veld, ging Helmi met de meiden aan de slag in de keuken. Geen monchou taart of appeltaart, maar een lokale specialiteit pisang goreng, stond er klaar toen de jongens uitgeput terug kwamen van een potje voetbal in 30 graden. Heerlijk! De volgende dag, zondag (de enige dag dat de kinderen niet naar school hoeven), gingen we met de hele ploeg naar het strand. Voor ons al de tweede keer tijdens ons verblijf in Waingapu, want de 'huisvriend' Tudu had ons ook al een keer meegenomen voor een lunch met zijn familie. Heerlijke gebakken visjes, jammer dat ze allemaal geen woord Engels spraken en het water, vanwege eb, niet geschikt was om in te zwemmen. Op het strand werden ook de verjaardagen van alle kinderen en staf gevierd die afgelopen maand jarig waren, een goede reden voor een kinderfeestje. Nadat de we met de kinderen genoten hadden van zand- en zeepret, begon het te betrekken en dreigde het feestje toch nog in het water te vallen. Niet getreurd, met z'n allen in de bus terug naar het kindertehuis. Daar aangekomen was iedereen zo moe, dat het de hoogste tijd was voor de dagelijkse siesta.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Terug naar school PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
vrijdag, 20 februari 2009 14:37

’s Avonds komen de oudere kinderen nog wel eens vragen of we ze met hun Engelse huiswerk kunnen helpen. Uitgebreide tekstverklaringen, waarbij wij zelf ook regelmatig moeite hebben het juiste antwoord te bedenken. En dan te bedenken dat we nauwelijks met ze in het Engels kunnen converseren. Het leek ons dus wel eens leuk en nuttig om even tijdens een Engelse les in de klas te gaan kijken. Dan zouden we ze misschien beter kunnen helpen met hun huiswerk.

Nou dat betekent wel vroeg op. Om 6.30 uur vertrekt de bus om de kinderen naar school te brengen. We stappen uit bij de ‘junior highschool’ van Asti en Arce en worden hartelijk ontvangen door het schoolhoofd en drie Engelse leraren. We kunnen inderdaad een redelijk woordje met ze wisselen in het Engels. Op de school zitten in totaal bijna 300 kinderen, met 3 niveau’s. Klas 1, 2 en 3, onderverdeeld in a,b.c. De klassen bestaan ieder uit ca. 30 kinderen. Met het idee dat we zo weer ‘thuis’ zouden zijn stappen we rond 7.30 klas 3a binnen. Eerst wordt het huiswerk behandeld. ‘What do you need to play football?’ denk ik dat de vraag is geweest. Vervolgens komen op het bord de afmetingen van het veld, de doelhoogte (2.40 m) en alle attributen incl. 'shoes, corner flags, linesmen’. Dat kunnen ze nooit zelf bedacht hebben. Dat blijkt ook wel als de volgende exact hetzelfde op het bord schrijft en de derde ook weer ......

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Pannenkoeken bakken voor een kindertehuis PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi   
dinsdag, 17 februari 2009 16:28
Nadat de lichamelijke gevolgen van de massage een beetje weggetrokken waren werd het tijd voor de andere helft van de opdracht van Jeroen en Liesbeth: pannekoeken bakken in het kindertehuis. Deze opdracht is Jeroen op het lijf geschreven, in Shanghai hebben we al van zijn bakkunsten mogen genieten. Daarnaast heeft de moeder van Jeroen ook nog een leuke foto-opdracht voor ons in het kindertehuis gegeven: organiseer een kinderbruiloft.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi en Jeroen   
zaterdag, 14 februari 2009 22:13

We zijn inmiddels meer dan een week in het kindertehuis Hammu Pangia ‘Een fijne plek’. Dat is het ook echt! Wat zijn die kinderen toch lief. Als we ‘Mens-erger-je-niet’ spelen gooien ze ons er niet af, en elkaar ook niet! Als dat toch gebeurt omdat het niet anders kan zeggen ze heel lief en gemeend ‘I’m sorry’. Wij gooien hun er natuurlijk wel gewoon af. We moeten ze toch een beetje assertief maken! Naast spelletjes spelen, proberen we ze een beetje Engels te leren. We hebben een Engels memory spel gemaakt en we spelen winkeltje. Wat is er nou mooier dan ‘s ochtends om 5 uur (dan staan de kinderen op) te worden gewekt door kinderen die spontaan Engels aan het oefenen zijn: ‘I would like to buy ……’

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
24 x Selamat Tidur! PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi en Jeroen   
zaterdag, 14 februari 2009 15:34

Een ervaring waar we lang naar uit hadden gekeken, het kindertehuis op Sumba. Eigenlijk wisten we helemaal niet zo goed wat ons te wachten zou staan. Via Monique Jansen-Lepoeter hadden we gehoord van het kindertehuis op Sumba. Het bedrijf waar zij werkte, Den Haag Mediagroep, is een van de sponsors van het kindertehuis. Fien en Theo een keer ontmoet op een veiling bij de Den Haag Mediagroep. Daar hadden we al gezegd dat we een maand zouden komen helpen. We wisten alleen nog niet wanneer.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
«StartVorige12VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images

Rss Feed

feed-image Berichten Feed