Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

login24 x Selamat Tidur! PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi en Jeroen   
zaterdag, 14 februari 2009 15:34

Een ervaring waar we lang naar uit hadden gekeken, het kindertehuis op Sumba. Eigenlijk wisten we helemaal niet zo goed wat ons te wachten zou staan. Via Monique Jansen-Lepoeter hadden we gehoord van het kindertehuis op Sumba. Het bedrijf waar zij werkte, Den Haag Mediagroep, is een van de sponsors van het kindertehuis. Fien en Theo een keer ontmoet op een veiling bij de Den Haag Mediagroep. Daar hadden we al gezegd dat we een maand zouden komen helpen. We wisten alleen nog niet wanneer.

 

 Daar stonden we dan op het vliegveld van Waingapu, de grootste stad op het eiland (ong. 50.000 inwoners). We hadden inmiddels begrepen dat Fien er alleen voor staat. We hadden Fien een sms-je gestuurd dat we om 7.50 uur zouden landen en ze zou ons komen ophalen. We hadden alleen geen idée meer hoe ze eruit zag. Net toen iedereen vertrokken was en de aankomsthal en het parkeertrerrein helemaal leeg waren kwam er een grote bus aanrijden. Fien had meteen een aantal kinderen meegenomen. We werden heel hartelijk begroet!

 

Na een korte rondrit door het stadje en de eerste verhalen over de kinderen en de twee honden kwamen we in het kindertehuis aan. Twee geschakelde gebouwtjes. Een waar de kinderen en de staf slapen en eten en een waar Fien woont. Wij voelden er ons meteen thuis, want het huis is volgens Nederlandse normen schoon. Na maanden in je lakenzakje slapen omdat je het beddengoed niet vertrouwt, is het heerlijk om onder schone witte lakens te kruipen. Het feit dat ook hier geen warme douche is nemen we graag voor lief, ook omdat het op Sumba erg warm is. Maar wat nog belangrijker is, is het hartverwarmend ontvangst van Fien, alle stafleden en natuurlijk de kinderen Je smelt gewoon ter plekke weg als je die nieuwsgierige en lachende koppies ziet.

 

 

Rond een uur of 13.00 kwamen alle kinderen terug van school en stond er een lekkere lunch klaar. Eindelijk weer eens wat anders dan nasi goreng! Op Flores durfden we namelijk niets anders te bestellen. Daarna was het tijd voor een middag dutje, voor de kinderen en voor ons, we waren tenslotte al om 5.00 uur opgestaan en de hitte maakt je extra snel moe. Voor het slapen gaan komen de kinderen je allemaal een voor een ‘weltrusten’ wensen. 24 x Selamat Tidur, met een handje, een neusje of een knuffel. Nou dan slaap je wel lekker hoor!

Commentaar
Toevoegen
Schrijf commentaar
Naam:
Email:
 
Onderwerp:
 
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

LAST_UPDATED2
 
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images