Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginHot hot baby PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi   
maandag, 17 november 2008 01:36

Na een paar dagen in de hoofdstadVientiane waren wij weer toe aan sticky rice enmet de kippen op stokgaan. De pizza en ander westers eten dat ons hier werd aangeboden viel een beetje zwaar op de maag en de gezellige barretjes zijn heel leuk om een mooie zonsondergang met een bier Lao in de hand te bekijken maar ook goed voor plaatsvervangende schaamte als je ziet hoe sommige backpackers praktisch met bijna niets om het lijf door de straten zwieren.

Een nieuwe trekking zouleuk zijn...

 

...maar het aantal wilde dieren dat we tot nu toe zijn tegengekomen viel een beetje tegen. Misschien moesten we dit keer maar gewoon de wilde dieren naar ons toe laten komen. Er is een dierentuin in Vientiane, maar dat zou een beetje simpel zijn. Wij stappen dusin een tuc tuc en laten ons 80 km verder naar Ba Na rijden. Onderweg worden we getrakteerd door onze medepasagiers (die onderweg instappen, of bij gebrek aan ruimte aan de tuc tuc hangen) op lekkere Lao hapjes.

In Ba Na schijn je naast BaNaNas ook wilde olifanten te hebben. Het dorpje is er bijna door ten onder gegaanomdat de olifantengek zijn op de sugarcane die ze verbouwden. Overstappen op tabaksplanten mochtniet helpen, de olifanten hadden hun stekkie gevonden. Gelukkig hebben de dorpsbewoners nu met hulp van de natuurbescherming een andere bron van inkomen gevonden en zien ze af van het doden van de olifanten (er zijn nog maar 60 wilde olifanten in Laos, waarvan 30 bij Ba Na). Een observatietoren om de wilde olifanten te spotten. Goed idee, dat vinden toeristen leuk en waar toeristen zijn is geld te verdienen.

Maar die olifanten zijnniet gek. Zo'n houten toren is peanuts voor ze. Binnen no timewas de toren met de grond gelijk gemaakt. Maar de aanhouder wint. Met hulp van Canada is er een stevigecementen toren gebouwd met toilet (die luxe hadden we nog niet vaak meegemaakt). Detoren staat naast een riviertje waar de olifanten komen om waterte drinken en hun mineralenvoorraadje aan te vullen (zogenaamde salt licks). Om ze te zien moet je wel overnachten in de toren want olifanten hebben maar 4 uur slaap nodig en gaan nietmet de kippen op stok.

In Ba Na worden we hartelijk ontvangen met bier Lao, gitaarspel, zang en een boel gezelligheid.Willen we nog wel naar die toren? Ach, we kunnen het daar toch ook gezellig maken. Ondertussen is ook een Zwitserin het dorp gearriveerd die met ons mee wil.Met twee gidsen (om ons te beschermen tegenlosgeslagen olifanten) en wat tasjes eten lopen we binnen een uur naar de toren. In de toren maken de gidsen een heerlijke lunch voor ons klaar. Na de lunch is het tijd voor een douche en lopen we naar een rivier waar we kunnen zwemmen. Onderweg wordt niet alleen gewezen op olifantensporen en drollen, maar worden allerlei leuke spelletjes gespeeld met alles wat we maar tegen komen: Jeu de Boule, honkbal, kei werpen.Dit alles ondermuzikale aanmoediging door een van de gidsen: hot hot Baby.

Ja, lol makenkunnen ze hier wel. Maar of de olifanten onze spelletjes ook waarderen vragen wij ons af. Als we terug zijn in de torenwordt ons observatieteam versterkt met een Mexiaan enAmerikaanse die in Vientiane werken en twee extra gidsen. Een mooi aantal voor een potje kaarten. Na het diner wordt er nog tien minuten met de lichten uit naar buiten gestaard om olifanten te spotten. Maar daarna zijn onze bedjes al weer klaargelegd en worden we ons bed ingestuurd.

Ik slaap licht, want ik wil geen olifant missen. Maar het enige wat ik hoor is muziek uit het dorp en het gesnurk van mijn bedgenoot. De ochtend breekt aan, maar Jumbo heeft zich niet laten zien of horen... voelde zich niet aangesproken als hot, hot, baby.

Voor de dierentuin als alternatief is geen tijd, wij gaan de volgende dag verder naar Vang Vieng.

Commentaar
Toevoegen
Schrijf commentaar
Naam:
Email:
 
Onderwerp:
 
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

LAST_UPDATED2
 
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images