Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginNaar de top van Mt Cook PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi en Jeroen   
dinsdag, 24 maart 2009 20:11

Wat isNieuw Zeelandtoch een schitterend land! Na iedere bocht genieten we weer van een nieuw uitzicht. En er zitten aardig wat bochten in de weg! Via deze bochten kwamen we na Dundedin uit in het uiterste zuiden van het Zuidereiland. Zo ver van huis zijn we nog nooit geweest! Dus hebben we maar een boompje gepland. Voor 20 NZ$ (10 euro) konden we namelijk onze CO2 uitstoot compenserendoor een "New Zealand native tree" te kopen www.earthlore.co.nz.Wij hebben een New Zealand Flax (Jeroen dacht Flex) geselecteerd en die zou nog dezelfde dag gepland worden, met een digitale foto als bewijs per e-mail. Nou we wachten nog steeds op die foto. Mooie business!

Niet alleende wegen zitten vol bochten, ook de fjorden, zohebben we ervaren. Heerlijk relaxt vanaf een cruiseboot hebben we 2 dagen door Doubtfull Sound getourd! We vroegen ons eerst af waarom 's avonds de bar zo vroeg dicht ging (22.00 uur) en we 's ochtends zo vroeg moestenopstaan (6.30 uur), maar toen we na het ontbijt op het dek zaten en de zon langzaam opkwam tussen de bergen en door de wolken, wisten we dat we dit nooit hadden willen missen. Nadat de motor van de boot was uitgeschakeld was het in stilte genieten van de mystieke schoonheid van de natuur, echt een unieke ervaring.

Vanaf de fjorden, via het strand,door naar de gletsjers. Natussenstop in Arrowtown, een voormalig goedzoekersstadje waar we een schitterende wandeling hebben gemaakt, en het strand in Haast, kwamen weaan in Fox Glacier....Wordt vervolgd.We houden jullie nog even in spanning over onze gletsjeravonturen en inspanningen om de top van Mt Cook te bereiken (3700 m)wantonze internetmunten zijn op. Je kuntwel alvast wat foto's www.jeroenenhelmi.nl/index.php/fotos?page=slideshow&gid=45bekijken van onze eerste weekjes Nieuw-Zeeland.

Commentaar
Toevoegen
hi there!
frances (83.84.35.xxx) 2009-03-26 11:10:37

hey gaaf allemaal en zo herkenbaar die NZ verhalen al is het voor mij alweer 14
(!!!) jaar geleden..
En echt supermooie foto's!!!
zo te zien ook nog best mooi
weer, heerlijk...
Hier kijken we erg uit naar jullie terugkomst, maar eerst nog
even Es en Mathieu verwelkomen zaterdag!
geniet nog ff en tot gauw!
x F&F&A
Schrijf commentaar
Naam:
Email:
 
Onderwerp:
 
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

LAST_UPDATED2
 
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images