Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginVia Seoul naar Japan
Onze Toppers in Japan PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen en Helmi   
vrijdag, 17 oktober 2008 01:59

Na 6 weken onderzoek heeft de jury van WorldWideWeblog geheel subjectief de volgende toppers gekozen:

Leukste stad

1. Tokyo

Deze stad heeft alles! Mooie uitzichten, heerlijke sushi, dure winkels, leuke wijkjes en een prima metronetwerk, waardoor alles makkelijk te bereiken is. Mag dus in geen enkel bezoek aan Japan ontbreken!

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Stroopwafels in Huis ten Bosch PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
woensdag, 15 oktober 2008 02:08

We komen aan op station Breukelen, gaan onderde Muiderpoort door en halen een plattegrond bij de VVV. Besluiten toch maar geen fiets te huren want dat is te duur en we zien de Domtoren al liggen. Even een blokje kaas proeven op de kaasmarkt en we lopen over De Kinderdijk, langs de watermolens enAmsterdamse grachtenpandjes,naar de markt in Delft en krijgen als vanzelf trek in stroopwafels, een haring en eenbroodje kroket. Het broodje kroket smaakt helaas toch heel anders dan bij Snackbar De Vrijheid, er zit een of ander aardappel mengsel in, en die haring is nergens te vinden. Nee we hebben geen heimwee, onze laatste dag in Japan......

Lees meer...
 
Me Maiko PDF Print E-mail
Geschreven door Helmi   
woensdag, 15 oktober 2008 01:38

Ja, het is hier hard werken voor ons... aldie foto-opdrachten die jullie voor ons hebben verzonnen :-)!

Een verkleedpartijdje op z'n tijd is best leuk. Zo ben ik in Kyoto omgetoverd tot een echte Maiko (Geisha in wording). Het verkleden en make-upen besloeg zo'n dertig minuten. En ja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden....

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
Van vulkanen naar duizend jaar oude ceders PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
woensdag, 15 oktober 2008 01:31

De laatste week in Japan volop genoten van de natuur. De trein bracht ons weer soepel van Hiroshima naar Kagoshima, ongeveer het zuidelijkste puntje van Japan (Kyushu), de tropische eilanden niet meegerekend. We hebben in 5 weken ongeveer 3.500 km afgelegd met de trein en alleen de eerste dag vertraging! Verder altijd keurig op tijd en schone coupe's. Iedereen doet z'n afval gewoon netjes in de vuilnisbak of neemt het mee. Alles wordt namelijk gescheiden ingezameld. Soms wel onhandig als je een snoeppapiertje (het laatste Haagsche Hopje is nu ook op, we hebbennu nog een zak met Mongoolse zuurtjes) of plastic zakje wilt weggooienen ze hebben alleen maar afvalbakken waar je flesjes of papier in kunt doen. In totaal hebben we nu 14.5000 km per tein afgelegd (11.000 tot Beijing voor de stemmers op onze poll).

Vanuit Kagoshima naar de vulkanen in het natuurpark Ebino. De herten liepen vrij rond het hotel en over de wandelpaden. Hele mooie wandelingen gemaakt, o.a. naar de top van Karakuni-daki (1700m). Hello! How are you? What's your name? Goodbye! De Japanse schoolklassen die wetijdens onze weg omhoogtegenkwamen vonden het erg leuk om tijdens hun afdaling Engels met ons te oefenen!

Lees meer...
 
Hiroshima PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
maandag, 13 oktober 2008 23:41

Het is alweer twee weken geleden, maar wat was dat indrukwekkend, ons bezoek aan Hiroshima. De dag van aankomst een uur doorgebracht op de plek waarboven op6 augustus1945 om 8.15uur op 600 meter de atoombom tot ontploffing is gekomen. Het toenmalige commerciele centrum van de stad. De ruines van Commercial Exhibition Hall die op die plek stond hebben ze laten staan en daaromheen is een Peace Memorial Parc gebouwd. Als je op die plek staat krijg je al koude rillingen, maar heb je nog geen idee van wat er die dag is gebeurd. Dat kregen we pas de volgende dag, toen we een bezoek brachten aan het Hiroshima Peace Memorial Museum.

LAST_UPDATED2
Lees meer...
 
«StartVorige12VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images

Rss Feed

feed-image Berichten Feed