Fout
  • XML Parsing Error at 1:863. Error 9: Invalid character

Archief

loginSumba care PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
zondag, 04 mei 2008 01:46

Wij voelen ons zeer bevoorrecht dat we zo'n mooie reiskunnen gaanmaken. We gaan heel veel mooie natuur, cultuur en mensen zien, maar kunnen onze ogen natuurlijk niet sluiten voor armoede, ziekte en mensenrechten. De hele mensenrechtendiscussie met betrekking tot de Olympische Spelen zet ons natuurlijk ook aan het denken. Doen we er goed aan om een maand lang de Chinese regering te sponsoren met onze aanwezigheid? Naar onze mening zal boycotten helemaal niets opleveren, dus wij gaan gewoon naar Peking en hopen veel te genietenen te leren van alle culturen die we daar gaan ontmoeten.

In Peking kunnen we de mensenrechtendiscussie niet oplossen, maar elk klein ding dat we kunnen doen om anderen te helpen is natuurlijk meegenomen. We waren dan ook al een tijdje via internetaan het orienteren naar vrijwilligerswerk totdat Monique ons vertelde over de Stichting Sumbacare (www.sumbacare.org)dat een kindertehuis heeft ophet eilandSumba (Indonesie). Het bedrijf waarMonique werkt, Den Haag Media Groep, sponsort dit kindertehuis en organiseerde in aprileen veiling om geld in te zamelen voor een uitbreiding van het tehuis. Bij de veiling zouden de oprichters van het weeshuis, Theo en Fien,ook aanwezig zijn, dus voor ons een mooie gelegenheid om te kijken of wij iets voorzekunnen betekenen.

De veiling was een succes (wij hebben er een mooi voetenbadgekocht en er is veel geld opgehaald)en de ontmoeting met de oprichters van het weeshuis ook: wij gaan rond november/december onze handen uit de mouwen stekenbij kindertehuis Hamnu Pangia!Via foto's en verhalen van Theo enzijn dochter hebben wijalvast een eersteindruk gekregen van wat ons te wachten staat: veel leuke kinderen,een ongerepte omgeving met prachtige stranden,maar helaas ook de confrontatie metarmoede, honger en ziekte.

Het kindertehuis kan ook jullie hulp gebruiken!Hoe dan? Door ons tijdens onze reisaf en toe eencreatieve foto-opdracht te geven.Bijvoorbeeld: Jeroen op de foto met een'echte' goude olympische plak om z'n nek of Helmi verkleed als Japanse geisha... jullie kunnen vast veel leukereopdrachten verzinnen. Wij gaan ons best doen (mits het netjes blijft...) om jullie foto-opdrachten uit te voeren en plaatsen de foto's op de site. Daar staat natuurlijk wel een tegenprestatie tegenover....zodra wij onze opdracht hebben voltooid doneert de opdrachtgever minimaal 10 euro aan Stichting Sumba Care (reknr. 45 52 26 210 te Papendrecht)

Bij het menu 'Extra' is een link naar de site waar je je foto-opdrachten kunt plaatsen. Wij zijn benieuwd!

Groetjes,

Jeroen en Helmi

 

 

Commentaar
Toevoegen
Schrijf commentaar
Naam:
Email:
 
Onderwerp:
 
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

LAST_UPDATED2
 
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images