Archief

loginSumba care PDF Print E-mail
Geschreven door Jeroen   
zondag, 04 mei 2008 01:46

Wij voelen ons zeer bevoorrecht dat we zo'n mooie reis kunnen gaan maken. We gaan heel veel mooie natuur, cultuur en mensen zien, maar kunnen onze ogen natuurlijk niet sluiten voor armoede, ziekte en mensenrechten. De hele mensenrechtendiscussie met betrekking tot de Olympische Spelen zet ons natuurlijk ook aan het denken. Doen we er goed aan om een maand lang de Chinese regering te sponsoren met onze aanwezigheid? Naar onze mening zal boycotten helemaal niets opleveren, dus wij gaan gewoon naar Peking en hopen veel te genieten en te leren van alle culturen die we daar gaan ontmoeten.

In Peking kunnen we de mensenrechtendiscussie niet oplossen, maar elk klein ding dat we kunnen doen om anderen te helpen is natuurlijk meegenomen. We waren dan ook al een tijdje via internet aan het orienteren naar vrijwilligerswerk totdat Monique ons vertelde over de Stichting Sumbacare (www.sumbacare.org) dat een kindertehuis heeft op het eiland Sumba (Indonesie). Het bedrijf waar Monique werkt, Den Haag Media Groep, sponsort dit kindertehuis en organiseerde in april een veiling om geld in te zamelen voor een uitbreiding van het tehuis. Bij de veiling zouden de oprichters van het weeshuis, Theo en Fien, ook aanwezig zijn, dus voor ons een mooie gelegenheid om te kijken of wij iets voor ze kunnen betekenen.

De veiling was een succes (wij hebben er een mooi voetenbad gekocht en er is veel geld opgehaald) en de ontmoeting met de oprichters van het weeshuis ook:  wij gaan rond november/december onze handen uit de mouwen steken bij kindertehuis Hamnu Pangia! Via foto's en verhalen van Theo en zijn dochter hebben wij alvast een eerste indruk gekregen van wat ons te wachten staat: veel leuke kinderen, een ongerepte omgeving met prachtige stranden, maar helaas ook de confrontatie met armoede, honger en ziekte.

Het kindertehuis kan ook jullie hulp gebruiken! Hoe dan? Door ons tijdens onze reis af en toe een creatieve foto-opdracht te geven. Bijvoorbeeld: Jeroen op de foto met een 'echte' goude olympische plak om z'n nek of Helmi verkleed als Japanse geisha... jullie kunnen vast veel leukere opdrachten verzinnen. Wij gaan ons best doen (mits het netjes blijft...) om jullie foto-opdrachten uit te voeren en plaatsen de foto's op de site. Daar staat natuurlijk wel een tegenprestatie tegenover....zodra wij onze opdracht hebben voltooid doneert de opdrachtgever minimaal 10 euro aan Stichting Sumba Care (reknr. 45 52 26 210 te Papendrecht)

Bij het menu 'Extra' is een link naar de site waar je je foto-opdrachten kunt plaatsen. Wij zijn benieuwd!

Groetjes,

Jeroen en Helmi 

 

 

Commentaar
Toevoegen
Schrijf commentaar
Naam:
Email:
 
Onderwerp:
 
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

LAST_UPDATED2
 
 

Zoeken

Poll

Zullen we een boek schrijven over onze reis?
 

Random foto

No images